Xebium

 
De huidige markt kent tal van softwarepakketten die allemaal het doel hebben om diverse soorten software, platforms of applicaties te testen op fouten en onvolkomenheden. Eén van de meer specifiekere testprogramma’s is het relatief nieuwe Xebium, wat op zichzelf weer een combinatie is van twee andere testmethodes. Hieronder gaan we in op het fenomeen Xebium, de toepassingen en wat Testoo voor u, op dit gebied, kan betekenen.
 
Meer weten?
Eenvoud55
Toepasbaarheid85
Kosten95
Support65

Wat is Xebium?

Om correct uit te leggen wat Xebium precies inhoudt is het van belang eerst in te gaan op twee andere begrippen uit de wereld van de testmethodes. Dit zijn Selenium en FitNesse.

Selenium is een relatief eenvoudige manier om software te testen. Meer specifiek is Selenium bedoeld voor het inspecteren van webapplicaties en het zorg dragen voor het in de markt zetten van een vrijwel foutloze app. Selenium is derhalve in staat om een test uit te voeren zónder een daadwerkelijke programmeertaal voor het script te leren. In plaats daarvan weet Selenium de domeinspecifieke informatie om te zetten in vrijwel alle veel gebruikte programmeertalen, waaronder Java, PHP en Ruby. Selenium wordt gebruikt voor de meeste, moderne webbrowsers, waaronder Windows, Mac OSX en Linux.

FitNesse is eveneens een tool om software en apps mee te testen, maar werkt anders dan Selenium. Het voordeel van FitNesse is dat gebruikers ervan in staat zijn specifiek geformatteerde input in te voeren in een al ontwikkeld systeem om zodoende acceptatietest uit te voeren. De testresultaten worden snel en duidelijk geleverd.

Tools als Selenium en FitNesse zijn beide handige tools om applicaties en onderdelen ván applicaties mee te testen. Een bijkomend voordeel is dat ze ook bruikbaar zijn voor gebruikers die minder op de hoogte zijn van de ins en outs op het gebied van software testen. Beiden hebben echter specifieke voordelen. Zo is Selenium bedoeld voor zogenaamde regressietest (werken de niet aangepaste elementen van een app goed?) terwijl FitNesse zich meer focust op de acceptatietest (wordt een specifiek element door de applicatie geaccepteerd?). Een combinatie van deze twee zou een ideaal scenario zijn: ten slotte heb je dan beduidend meer opties als gebruiker. Een combinatie bestaat niet, maar een soort lijm tussen de twee bestaat wel degelijk. Dit is, u raadt het al, Xebium.

Wat kan ik met Xebium?

Xebium zorgt ervoor dat scripts die afkomstig zijn uit Selenium automatisch worden vertaald naar een script dat óók leesbaar is via FitNesse. Vanzelfsprekend is die handeling ook andersom mogelijk: scripts die zijn geproduceerd door FitNesse zijn leesbaar voor Selenium. Dat levert een aantal spraakmakende voordelen op. Allereerst is er deze zogenaamde two-way-translation, maar er is méér dan alleen de verbindingsfunctie. Xebium heeft bijvoorbeeld ook de onderhoudbaarheid van FitNesse verbeterd: het is nu mogelijk onder meer testomgevingen te tekenen. Daarnaast is er verder geen aanvullende ondersteuning nodig doordat Xebium geen speciale codering vereist. Ten slotte beschikt Xebium over zogenaamde scenario tables: hierdoor zijn de variabelen van FitNesse minder afhankelijk van alleen de ingevoerde waardes.

Over Testoo

Bent u benieuwd wat Xebium, Selenium en FitNesse voor u kunnen betekenen? Dan bent u bij Testoo aan het juiste adres! Onze specialisten vertellen u graag iets over deze drie spraakmakende testmethodes, maar zijn ook uitstekend op de hoogte van alle alternatieven voor het testen van software en (web)applicaties. Méér weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten?
 
1200Gebruikers
1Kosten per maand
14Reviews
8Boordeling

De voordelen van Xebium

 
Xebium is een goede tool om verbindingen te leggen tussen Selenium en Fitnesse. Daarnaast is Xebium ook een goede took om de onderhoudbaarheid van bijvoorbeeld Fitnesse verbeterd. Hieronder vind u nogmaals een korte opsomming van de grootste voordelen.
 
  • Xebium is gratis.
  • Xebium functioneert als lijm tussen Selenium en Fitnesse.
  • Xebium zorgt voor tweeweg vertalingen.
  • Xebium verbetert de onderhoudbaarheid van Fitnesse.
  • Xebium heeft geen aanvullende kennis van scripting nodig.
3573
Ga hier direct naar de website van XebiumNaar Xebia