Testconsultancy

 
Binnen ons complete aanbod op het gebied van software testen mag test consultancy niet ontbreken. Onze diensten op het gebied van testconsultancy zijn erop gericht om u te helpen bij het verbeteren van de testproductiviteit, de testkwaliteit en het verlagen van de kosten. Ons team gebruikt zowel traditionele als moderne technieken om de vraagstukken te benaderen die in uw organisatie een rol spelen.
 
Meer weten?
Testoo expertise80
Testoo Consultancy niveau80
Beschikbaarheid ( op dit moment )50
Support100

Wat is testconsultancy?

Bij testconsultancy draait het primair om het geven van advies op maat. Dit klinkt misschien vaag, maar het kan dan ook gaan om de meest uiteenlopende kwesties: zolang het een relatie heeft met de testpraktijk. De testconsultant vervult een belangrijke rol in het ontwikkelproces en voert overleg op het niveau van de software architect. De consultant kan op elk moment bij het proces worden betrokken, precies daar waar u stuit op vraagstukken waar u een onafhankelijke expert over zou willen raadplegen. Het advies van een test consultant kan betrekking hebben op alle fasen van het testproces, van het in kaart brengen van de vereisten tot het opstellen van het definitieve advies. Als de testwerkzaamheden nog niet gestart zijn kan de consultant adviseren over de beste samenstelling van het testteam.

Ook bij het verbeteren van testen en testprocedures speelt test consultancy een belangrijke rol. Waar de testmanager vooral als taak heeft de teamleden goed samen te laten werken en de activiteiten in de praktijk op elkaar af te stemmen, kijkt de test consultant iets meer van een afstand en ziet dus haarscherp wat beter kan. Natuurlijk is het belangrijk dat de consultant beschikt over de juiste feiten. Zo kan veel informatie worden verkregen door interviews te houden met de leden van het testteam, een techniek die veel wordt toegepast in de test consultancy, al dan niet gecombineerd met andere vormen van assessment.

Onze test consultancy kan meerwaarde hebben voor iedere organisatie die zich bezighoudt met software ontwikkeling. Misschien besteedt u al langere tijd expliciete aandacht aan het testproces, misschien niet. Dit maakt eigenlijk geen verschil. Test consultancy heeft altijd toegevoegde waarde, ongeacht de omvang van de bestaande processen en tools of de mate waarin zij zijn uitontwikkeld. In grote projecten vormen onze consultants een brug tussen ICT en business units. In kleinere projecten zijn zij uw persoonlijke gesprekspartner, met een brede helicopterview.

Wie zijn onze test consultants?

Onze test consultants zijn zeer ervaren op het gebied van testen en hebben bijvoorbeeld langere tijd meegedraaid als testmanager of test coördinator. Zij weten dus wat er allemaal komt kijken bij vakkundig software testen. Zij beschikken over de belangrijkste certificeringen op het gebied van software testen en zijn absoluut technisch geschoold. Daarnaast blinken zij echter uit in analytisch vermogen en adviesvaardigheden. Zij zien er een uitdaging in om de informatie die u geeft te gebruiken om te komen met een oplossing die u alles biedt wat u vraagt, en misschien wel meer.
Zij zijn dé trendwatchers in de testwereld die weten wat er speelt. Zij kiezen alleen voor een ‘lean’ aanpak als dit past bij uw situatie. Zo hoeft u zich niet zelf af te vragen of u iets ‘moet’ met alle modetermen binnen de testbranche. Een testconsultant is kortom een adviesvaardige expert die uw belangen voorop stelt. Een van de dingen waar onze test consultants uiterst bedreven in zijn, is het kijken OVER de grenzen van de huidige situatie. Hoe krijgt u op de langere termijn meer return on investment?

Meer weten?

Misschien heeft u nog vragen na het lezen van deze korte impressie van ons test consultancy aanbod, of vraagt u zich af welke testprofessional in uw situatie de meeste toegevoegde waarde levert. Wij praten natuurlijk graag met u verder om te ontdekken welke oplossing het beste bij u past. Neem contact met ons op via het contactformulier en we kijken samen wat test consultancy voor uw organisatie kan betekenen.

Bekijk de testconsultancy producten in de webshop!Naar de testshop