LoadUI

 

Wat is loadUI?

LoadUI is een gratis en open source load testing tool waarmee je ingewikkelde load tests kunt uitvoeren. Daarnaast kun je ook de prestaties testen door de verschillende onderdelen rond te slepen. Met loadUI kan je testgevallen aanmaken én updaten terwijl ze actief zijn. LoadUI is niet alleen gemakkelijk te gebruiken dankzij zijn visuele interface en intuïtieve design, maar het feit dat je veranderingen kan aanbrengen tijdens de test maakt de tool ook nog eens heel flexibel.

 
Meer weten?
Eenvoud75
Toepasbaarheid90
Kosten100
Support80

Hoe werkt loadUI?

LoadUI bestaat uit zogenaamde componenten die je van de Componenten Werkbalk naar het project kan verslepen waar je op dat moment aan bezig bent. De componenten zijn onderling verbonden met ‘draden’ en het aantal dat je kan aanmaken en verbinden is oneindig.

Deze methode – waarbij je eigenlijk gewoon versleept en neer zet – loont zich vooral tijdens een test aangezien je complexe testen kan uitvoeren. Je kan gebruik maken van het overzicht om gemakkelijk verschillende combinaties uit te proberen en er meteen op te reageren. Bij loadUI is feedback namelijk troef.

Load tests aanmaken in loadUI. Je hebt ten minste 2 componenten nodig om een loadUI-test aan te maken en natuurlijk een leeg project om in te werken.

Een generator, om load te creëren – bijvoorbeeld 100 aanvragen per seconde.
Een test-runner, om een soort test te doen (bijvoorbeeld een wegtest).

Laten we beginnen: versleep een Fixed Rate Generator en een Web Pagina Runner. Voor je ze een test kan laten doen moet je ze eerst verbinden. Dit doe je door de knobbeltjes – of kopstations – boven en onder de componenten te verbinden met elkaar. Verbind daarna de Fixed Rate Generator met de Web Pagina Runner en voeg in deze laatste de naam van de website in die je wil laden. Je test is nu klaar om gestart te worden! Druk op de ‘Play’ knop in het hoofdmenu en je generator begint meteen met verzoeken versturen naar je website. Zo kun je je test op de voet volgen. Druk op de Resultaten Werkbank – knop, van daaruit op de knop Actieve Test en versleep van daaruit Reactie Tijd naar de test.

3913

Proficiat met het aanmaken van je eerste test load in loadUI!

Experimenteer wat met de elementen op je instrumentenbord: voeg er een paar toe of gebruik de Resultaten Werkbank om andere waarden te volgen, enzovoort. Daarna kun je bijvoorbeeld een Stellingsonderdeel toevoegen en verbinden met de Web Pagina Runner, en testen hoe vaak je verzoeken door komen gebaseerd op de regels die je ervoor hebt opgesteld (bijvoorbeeld in minder dan 10 milliseconden).

Tips voor Pro’s

Laat een manager de test doen. Een moderne manier van gorilla-testen, waarbij iemand die er minder van weet de test uitvoert zodat je kunt. Hierdoor ben je wat meer thuis in testen uitvoeren binnen het bestuur en krijg je er zelfs een passie voor. De meeste mensen vinden de tests moeilijk, maar wel leuk!

LoadUI is enorm interactief en je kan aanpassingen aanbrengen op het moment zelf. Je kan meteen een tweede test beginnen in dezelfde server met een andere generator om te zien of het systeem zwakke punten heeft als het blootgesteld wordt aan ongecontroleerde, levensechte situaties. Breng veranderingen aan en experimenteer er wat mee!

Tests opnieuw maken kan bemoeilijkt worden door het interactieve karakter van loadUI. Je kan gebruikmaken van een gratis Screen Recorder – zoals Wink – om je tests opnieuw af te spelen en te kijken waardoor het systeem gecrasht is.

LoadUI kan test gevallen ondersteunen: verdeel je tests onder in kleinere delen, je kan ze altijd tegelijk starten.

Eénmaal je een functionele test in loadUI hebt gemaakt, kan je deze gewoon opnieuw starten met het loadUI-component zodat je de test niet nog een keer moet instellen.

Naast gratis is loadUI ook open source: je kan dus als je wil je eigen componenten aanmaken in Groovy. Met loadUI bepaal je zelf hoe ver je kunt gaan!

LoadUI en Testoo

Testoo kan u uitstekend ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van LoadUI testen. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Meer weten?
 
12500Gebruikers
1Kosten per maand
12Reviews
8Beoordeling

Voordelen LoadUI

 
LoadUI is een hele mooie performance meting tool die nog niet zo bekend is in de Nederlandse markt. In het kort nog even de voordelen op een rij. 
 
  • Eenvoudig in gebruik
  • Drag&drop
  • Gratis tool
  • Breed inzetbaar
  • Makkelijk te koppelen met andere programma’s
3887
Bekijk LoadUI via TestooHier downloaden