Calabash

 
Een relatief nieuwe manier om mobiele applicaties voor zowel iOS– als Android-apps te testen is aan de hand van Calabash. Deze geautomatiseerde testmethode is in staat om diverse interacties binnen de applicatie te controleren en koppelt die informatie weer door aan de tester. Hieronder gaan we verder in op Calabash.

 

Het testen van software
Het is praktisch onmogelijk software te ontwikkelen die geheel zonder fouten is gecreëerd. Dat maakt verschillende testtechnieken die dergelijke programma’s controleren niet overbodig – in tegendeel. Voor diverse soorten software, maar ook voor mobiele applicaties, bestaan uiteenlopende technieken die allen ingaan op brede of juist specifieke onderdelen.

 
Meer weten?
Eenvoud25
Toepasbaarheid75
Kosten100
Support20

Wat is Calabash?

Calabash is zo’n techniek en specifiek in staat om iOS– en Android-applicaties te testen. Het framework is in staat om geautomatiseerde, zogenaamde UI Acceptance Tests te schrijven en toepasbaar voor diverse projecten in verschillende programmeertalen, waaronder de mobiele varianten van ontwikkelaarsplatform Xamarin, Objective-C en Java. Calabash werkt aan de hand van geautomatiseerde tests die meerdere, veel gebruikte interacties van de mobiele applicatie nalopen. Daaronder vallen onder meer het indrukken en aanraken van knoppen, het schrijven van stukken tekst en de verhouding tussen actie en respons. Dit maakt Calabash handig en uniek, maar de échte meerwaarde zit hem in een fenomeen genaamd de Test Cloud. De wisselwerking tussen enerzijds Calabash en anderzijds de Test Cloud van Xamarin zorgt ervoor dat Calabash op veel meer dan één mobiel apparaat kan testen. Sterker nog – door de Test Cloud is Calabash in staat om op de werking van een mobiele applicatie op honderden apparaten gelijk te testen. Tegelijkertijd voorziet het programma de tester van real-time resultaten van verschillende besturingssystemen, waaronder meerdere versies van iOS en Android.

Waarom Calabash?

Calabash kiezen is een logisch gevolg van de vele voordelen die het platform biedt. Het framework biedt een overzichtelijke mogelijkheid om iOS– en Android-apps te automatiseren én te testen. De combinatie met de Test Cloud van Xamarin zorgt ervoor dat er tot wel duizend verschillende mobiele apparaten getest worden, wat indirect leidt tot een perfecte mobiele integratie en blijvende verbetering van de applicaties in kwestie.

Over Testoo
Méér weten over Calabash of de wisselwerking tussen Calabash en de Test Cloud van Xamarin? Informatie inwinnen over softwaretesten of testautomatisering in het algemeen? Of wilt u weten wat Testoo als dé testspecialist voor u kan betekenen? We helpen u graag tijdens het ontwikkelen van inzicht over de veiligheid van uw software!

 
1500Gebruikers
1Kosten per maand
31Reviews
8Beoordeling

Voordelen Calabash

 
Hieronder vindt u nog kort een overzicht van de belangrijkste bulletpoints van Calabash.
  • Testbaar op zowel IOS als Android.
  • Zeer interactief.
  • Zeer mooi dashboard vwb UI acceptatietesten.
  • Samenwerking met Testcloud.
  • Tot wel duizenden devices tegelijk testen.
 
3432
 
Gratis de nieuwste versie van Calabash downloaden.Calabash via github