Selenium

 
Selenium, dé nieuwe ster aan het firmament van software test automatisering. Selenium automatiseert browsers en dat doet dit softwarepakket goed. Zoekt u een automatiseringstool van testomgevingen die daarnaast saaie, tijdrovende web-based beheertaken kan automatiseren? Dan zou Selenium weleens uw oplossing kunnen zijn. Dit draagbare toetsingskader biedt een gebruiksvriendelijk softwarepakket voor webapplicaties. Met Selenium gebruikt u een opname- en playback tool voor testautomatisering zonder de taal van een scripttaal te hoeven leren. Selenium bestaat uit een set van verschillende software tools die elk een andere benadering bij ondersteunen van testautomatisering inzetten. Dit flexibele systeem biedt een keur aan mogelijkheden voor de lokalisatie van UI-elementen en toetst verwachte restresultaten aan het uiteindelijke output van de toepassing. Daarnaast biedt Selenium een testdomein waarmee tests geschreven kunnen worden in een aantal veelgebruikte programmeertalen. Denk aan Java, C#, Groovy, PHP, Python en natuurlijk Ruby. De tests kunnen uitstekend worden uitgevoerd op de meeste browsers. Selenium is in te zetten op platforms van Windows, Linux en Macintosh. Deze open source software is vrijgegeven onder licentie van Apache 2.0. U downloadt Selenium snel en gratis!
 
Meer weten?
Eenvoud85
Toepsbaarheid85
Kosten95
Support90

Hoe Selenium is ontstaan

Selenium bestaat al ruim een decennium en is ontwikkeld als een intern hulpmiddel bij software testen. De tool is direct al open source gesteld. Gaandeweg is de software gestabiliseerd en doorontwikkeld tot de superieure browser-automatiseringstool die we nu kennen. Dit pakket minimaliseert testuitvoeringstijd doordat het tegelijkertijd op een aantal lokale of externe systemen kan draaien.

De voordelen van Selenium op een rij

Selenium stelt u in staat om:

  • Robuuste, browser-gebaseerde automatisering tests te creëren, te schalen en scripts naar vele omgevingen te verdelen.
  • Snel bug reproductie scripts te maken.
  • Scripts te maken die helpen bij de automatisering van verkennende testen.
  • Direct de aanleg van een browser te starten en deze te controleren. Selenium heeft hiermee geen speciale server nodig om de tests uit te kunnen voeren.

Selenium wordt ondersteund door de belangrijkste browser vendors. Momenteel worden er stappen ondernomen om Selenium te integreren als native part van deze browser vendors. En last but not least: Selenium is tevens de kerntechnologie in talloze andere browser automatiseringstools, API’s en frameworks.
Selenium is in staat om tests uit te voeren op een groot aantal browsers en OS combinaties op applicaties die in de cloud draaien. Er is de mogelijkheid om screenshots en video’s van Selenium tests vast te leggen.

Selenium, hét pakket voor u?

Wilt u meer informatie over het effect van dit Selenium pakket op uw organisatie? Testoo informeert en adviseert u graag over het integreren van Selenium in uw bedrijf. Goede software voor het uitvoeren van automatisatie is goud waard. Hoe eerder in het proces u het juiste pakket gebruikt, hoe meer u kosten plus onnodig extra werk in de toekomst bespaart.

Wij staan u graag te woord met onze kennis en ervaring om te bezien of Selenium matcht met uw behoeften en ontwikkelingstraject! Neemt u contact met ons op over deze nieuwe ster aan het software testautomatisering firmament?

 
500000Gebruikers
1Kosten per maand
45Reviews
9Beoordeling

De voordelen van Selenium

 
Selenium is op dit moment de meest gebruikte tool voor het doen van testautomatisering. Fitness is bijzonder eenvoudig te gebruiken en eigenlijk heb je helemaal geen programmeerkennis nodig. Onderstaande nog even een korte opsomming van de belangrijkste voordelen.
 
  • Gratis tool.
  • Zeer eenvoudig in gebruik.
  • Handige extensie voor het doen van browsertesten.
  • Geen programmeerkennis nodig.
  • Zeer schaalbaar.
  • Veel kennis/ expertise in de markt.
3458
 
Ga hier gelijk naar de download sectie van SeleniumDownload Selenium