Fitnesse

 
Een acceptatietest is een softwaretest met als doel om tijdig en diepgaand te achterhalen of een nieuw (of een deel van een) software systeem op een aanvaardbaar usa
bility niveau zal werken voor álle gebruikers. Dat klinkt als een hele mondvol, en het alles-in-een softwarepakket FitNesse heeft het allemaal in huis.

FitNesse is van oorsprong ontworpen als een handige interface om black-box acceptatietesten en regressietesten te ondersteunen. FitNesse kent als basis de zogeheten black-boxtest, een testsysteem waarin de output getest wordt in respons op vooraf vastgestelde input. De visie achter deze testmethode is, dat de samenwerking tussen testers enerzijds en ontwikkelaars anderzijds direct toepasbare kennis over het systeem en de gebruikersseisen oplevert door het ontwikkelen van een gemeenschappelijke (software)taal.

 
Meer weten?
Eenvoud85
Toepasbaarheid60
Kosten95
Support65

De voordelen van FitNesse

 • FitNesse is een open source project, hetgeen betekent dat een steeds groeiende database aan gemeenschappelijk ontwikkelde kennis en inzichten gedeeld wordt door de FitNesse community. Alleen door gericht samen te werken heeft deze kennis zo snel kunnen onstaan.
 • FitNesse past zich extreem goed aan en wordt gebruikt in testgebieden van GUI testen tot het testen van elektronische componenten.
 • FitNesse is een zeer gebruiksvriendelijke wiki webserver, door de minimalistische wiki syntaxis die de gebruiker helpt te focussen op de inhoud.
 • FitNesse is uitgerust met een rich-text editor met extra functies voor het ondersteunen van tabelcreatie -en wijziging.
 • Makkelijk en flexibel te gebruiken bij het documenteren van tests.
 • Draait makkelijk op Java, maar ook op elke andere taal en omgeving.
 • The wiki pagina’s die gecreëerd zijn in FitNesse werken als zelftesters. De specifieke eisen kunnen worden afgezet tegen de applicatie, met als resultaat een wederkerige cirkel tussen de specificaties en de implementatie zelf!

FitNesse kent nog veel meer voordelen, die deze volledig geïntegreerde stand-alone wiki en acceptatie framework tot een zeer gebruiksvriendelijke acceptatie test software maken. Dé samenwerkings-software voor alle stakeholders rondom uw acceptatietesten!

Is FitNesse dé acceptatietest tool voor u?

Het vinden van de optimale acceptatietesten tool is een kwestie van maatwerk. Onze software testers gaan hierin alleen maar voor het beste eindresultaat. Zo regelen zij bijvoorbeeld voor dat uw scripts aan de belangrijkste internationale standaarden voldoen. Communicatie en goed luisteren naar onze klanten maken – naast onze diepgaande technische kennis – onderdeel uit van onze belangrijkste soft skills en daarom zijn we in staat om snel en gedegen uw dagelijkse gebruikersproblemen naar voren te krijgen. Wij hebben niets dan goede ervaringen met FitNesse en zullen er alles aan doen om duidelijk te krijgen of dit efficiënte softwarepakket met als kers op de taart de ‘call for collaboration’ ook voor uw bedrijf als dé oplossing in software testautomatisering ingezet kan worden.

Ziet u FitNesse als een mooie oplossing voor uw vraagstukken op het gebied van acceptatie testen en wilt u meer weten over dit all-in-one software pakket? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan u graag te woord met onze uitgebreide kennis en ervaring over FitNesse!

 
5500Gebruikers
1Kosten per maand
32Reviews
7Beoordeling

De voordelen van Fitnesse

 
Fitnesse is een redelijk veel gebruikte tool in de financiële wereld met name binnen de banking sector. In Nederland zijn er niet heel veel partijen die goede Fitnesse kennis in huis hebben. Dit heeft ook te maken met het feit dat bij het opzetten van de testen er al snel een developer nodig is. Desalniettemin onderstaande de belangrijkste voordelen.
 
 • Zeer snel in het proces in staat zijn om defects te ontdekken.
 • Zorg voor een zeer goede samenwerking tussen testers en developers.
 • Goed en handig wiki gebaseerd documentatiesysteem.
 • Zeer breed inzetbaar.
 • Stand alone applicatie.
 • Gratis tool.
186
De laatste versie van Fitnesse kunt u hier downloadenDownload Fitnesse