Taas

Taas ( testing as a service ) is van origine een outsourcing model waarbij de testing activiteiten van een organisatie worden uitgevoerd als dienst inplaats van door de werknemers van het bedrijf.  Taas kan betrekking hebben op externe consultants die adviseren om de werknemers van het bedrijf te helpen of waarbij simpelweg een gedeelte van de activiteiten wordt geoutsourced. Normaal gesproken namelijk heeft een bedrijf nog steeds inhouse testers. Daarom is deze dienst ook met name geschikt voor bedrijven die waarbij de testinspanningen geen enorme diepte kennis nodig hebben van het design of het systeem zelf.

 

Diensten die heel goed bruikbaar zijn voor Taas zijn onder anderen regressietesten, performance testen, security testen en beheersmatig testen. Een andere benaming voor Taas is on demand testing.

Taas

Taas

Taas voordelen

Er zijn een aantal hele specifieke voordelen die Taas met zich meebrengt. Onderstaande vindt u een opsomming van de belangrijkste.

  • Flexibele test inzet, test uitvoering en testcapaciteit.
  • Organisaties geven aan dat ze 40-60% kunnen besparen op de kosten van het testen ten opzichte van het traditionele testmodel.
  • Doordat de omgeving ergens anders volledig voor u wordt nagebootst hoeft u zelf geen aanschaf meer te doen voor testservers, testmanagement, onderhoud, software licenties, enzovoorts.
  • U bent in staan om sneller op te leveren en in productie te gaan doordat u heel veel randzaken uit het proces weghaalt.
  • Anaytime anyplace beschikbaarheid en dus testcapaciteit.
  • Verklein operationele kosten, onderhoud/ support kosten en investeringen ( die na een project niet meer nodig zijn ).
  • Betaal wat u gebruikt en betaal niet voor wat u niet gebruikt.

Taas prijzen

We kunnen ons allemaal de oude tijden wel herinneren met lange meerjarige contracten waarbinnen testen 1 van de diensten was. Vervolgens kwam de offshoring trend en dedicated testing teams werden ingericht met alle bijkomende kosten. Doordat het testen steeds belangrijker werd zagen een hoop leveranciers brood in de testmarkt en kwamen er dedicated, gespecialiseerde software test bedrijven. Hoe dubbel is het dat de meeste bedrijven proberen kosten te reduceren op de IT maar tegelijkertijd moeten bedrijven, door allerlei regelgeving als SOX, SAS of ISO, steeds meer voldoen aan hoge software standaarden. De uitdaging is dus om de kosten omlaag te krijgen en de kwaliteit omhoog.

Testing as a service levert hoge kwaliteit software op en zorg middels de flexibele inzet voor een verlaging van de operationele kosten én het helpt u bij het borgen van best practice kwaliteitsmodellen en processen.

Welkom taas dus!

Ziet u ook de voordelen in van Taas? Wij adviseren u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.