Coded UI

 

Aan de slag met Coded UI Automation Tool

 Coded UI test (CUIT) is een relatief nieuwe automatiseringstool in de software markt. Het is uitgebracht als gedeelte van de update van Visual Studio 2010. Aan het product is veel verbeterd en de nieuwe versie is uitgebracht als gedeelte van Visual Studio 2013. Software codes kunnen makkelijk worden beoordeeld en debugged in Visual Studio. Daarnaast heeft het een IntelliSense code voltooiingsfunctie. Deze kan helpen om een code sneller te genereren. Coded UI automatiseringstool wordt ondersteund door programmeertalen van hoog niveau zoals C# en Visual Basic .NET.

Software testers houden van het hoge niveau van taalondersteuning dat wordt aangeboden door de Coded UI automatiseringstool. Het is geen geheim dat software testers een voorkeur hebben voor het VB Script (gebruikt door QTP [voorheen bekend als UFT] en Test Complete automatiseringstools), omdat dit makkelijk te vergelijken is met andere talen zoals Java, C# of VB.NET. Software testers met kennis over het schrijven van code in object-oriented programming language (OOPL) hebben in het bijzonder voorkeur voor het gebruik van de Coded UI automatiseringstool.

 
Meer weten?
 
 
Eenvoud50
Toepasbaarheid80
Kosten75
Support 70

Waarom Coded UI een slimme keuze is voor test automatisering

De robuuste mogelijkheden van Visual Studio en Team Foundation Server (TFS) hebben er voor gezorgd dat ze veruit de favoriet zijn onder software ontwikkelaars. Ontwikkelaars gebruiken beide tools om superieure software applicaties te ontwikkelen. Het gecombineerde gebruik van TFS, Visual Studio en hun test tools vergroot het proces van snelle ontwikkeling. Hier zijn een paar redenen waarom Coded UI tool een voorkeur kan hebben voor sofware testers:

– Sofware testers en ontwikkelaars kunnen dezelfde tools/taal gebruiken, wat zorgt voor een effectieve samenwerking.
– De Coded UI automatiserings tool ondersteund zowel web en windows projecten, omdat C# en VB.NET staan bekend om hun robuustheid.
– Het elementen identificatie mechanisme is een krachtig kenmerk in Coded UI.
– Coded UI moedigt synchronisatie aan. De Playback Engine ondersteund kenmerken zoals ‘WaitForReadyLevel’, ‘WaitForControlExist’ etc., het stopt de test uitvoering tot UI Threads of All Threads klaar zijn.
– Automatiserings testen kunnen worden uitgevoerd op externe machines met behulp van ‘Tests Agents’.
– Coded UI ondersteunt AJAX controles.
– Descriptieve programmering is een ander indrukwekkend kenmerk ondersteund door Coded UI tool, deze staat sofware testers toe om scenario’s te automatiseren, gebaseerd op object eigenschappen. Het is niet nodig om te wachten op onderlinge communicatie van gebruikers om scenario’s te doen gelden/op te nemen.
– Coded UI maakt de uitgebreide test suite en het uitvoeren van testen in de lokale omgeving mogelijk.
– Met het gebruik van Log4net.dll kunnen software testers de resultaten op een effectieve manier loggen en uitzonderingen vastleggen.

Hoe te beginnen met Coded UI Testen

Hier staat een proces om te beginnen met het automatiseringstesten, met het gebruik van Coded UI Tool.

Software benodigdheden

Software testers kunnen Visual Studio Premium of Visual Studio Ultimate gebruiken om Coded UI testen te maken. Ga naar de de MSDN website voor meer informatie op ondersteunde configuraties en platforms.

Coded UI Framework

De onderstaande illustratie stelt de Coded UI Framework voor.

Laten we de bovenstaande afbeelding onderzoeken om deze goed te kunnen interpreteren. Zoals in de bovenstaande afbeelding staat afgebeeld, bevat de App code map alle herbruikbare functies, welke gebruikt worden om test scripts te schrijven. Laten we aannemen dat een software tester een Gmail applicatie, de Login, Home page en Logout aan het automatiseren is met codes die geschreven zijn in verschillende functies zoals Login(), Homepage() en Logout() onder de ‘Gmail’ klasse. Tijdens het schrijven van de test scripts, kunnen software testers de bovenstaande functies hergebruiken. Hier is de code om de bovenstaande functionaliteit te bereiken.

De ‘App Code’ map bevat opgenomen scenario’s, evenals aangepaste code en database verbindingen. Log4net.dll wordt gebruikt om PASS/FAIL/ERROR resultaten te loggen tijdens de testuitvoering. De configuratie instellingen map bevat Environment/Browser/Account instellingen. ‘Property Provider’ helpt informatie te geven over specifieke eigenschappen, ondersteund door elke controle, dat wil zeggen, ‘Browser Services’ voor browser specifieke operaties zoals het opstarten van de browser, navigeren naar een specifieke URL etc. De ‘Technology Managers’ abstractie laag helpt de rest van de code te abstraheren uit verschillende technologieën. De laatste laag is een technologie specifieke laag, die zich bezighoudt met het web, win formulieren etc.

Microsoft Active Accessibility (MSAA)

MSAA is a COM based technology, which was integrated into Microsoft Windows Operating System starting with Microsoft Windows 98. MSAA is utilized to automate Win Forms applications.

MSAA is een COM-gebaseerde technologie, die is geïntegreerd in Microsoft Windows Operating System te beginnen met Microsoft Windows 98. MSAA wordt gebruikt voor het automatiseren van Win Forms-toepassingen.

User Interface Automation (UIA)

Het UIA werd geïntroduceerd in Microsoft .NET framework.

Web

De web toepassing wordt gebruikt voor de toegang in de DOM in een webbrowser. Het ondersteund Internet Explorer en cross browser playback in Chrome en Firefox, door het gebruik van een aantal extra plugins.

Starten met Coded UI Automation

Laten we met behulp van Coded UI tool een sample oplossing maken.

Een oplossing creëren

Open Visual Studio:
File -> New -> Templates -> Visual C#/Visual Basic -> Test -> Coded UI Test Project.
Geef een naam aan het project en sla het op op de gewenste locatie.

Een scenario opnemen

Klik op ‘Test’ menu en selecteer ‘Generate Code for Coded UI Test’ en klik daarna op ‘Use Coded UI Test Builder’.

– Je zal gevraagd worden om met een ‘UIMap-Coded UI Test Builder’ scherm het scenario op te nemen:
– De opgenomen stappen zullen worden weergegeven door Alt + S in te drukken of door te klikken op het icoon dat naast de opname knop staat.

Om een scenario te doen gelden

– De Assertion functie is beschikbaar in Coded UI Test Builder. Normaal gesproken worden checkpoints Assertions genoemd in Coded UI, een Assertion kan worden toegevoegd gebaseerd op een eigenschap van een element.
– In de ‘UI Control Map; kun je besturingen toevoegen, verwijderen of hernoemen. Als de assertion eenmaal is toegevoegd kun je de vergelijkingsoperator en de waarde instellen om te vergelijken.
– Je kunt een assertion (check point) toevoegen door ALT + U in te toetsen of door te klikken op het assertion icoon dat in de Coded UI Test Builder staat.

Eigenschappen van Coded UI Test Automation Tool

– Microsoft Visual Studio slaat applicatie gerelateerde voorwerpen op in zijn eigen UIMap opslagplaats. Software testers kunnen al de opgenomen/doen geldende scenario’s verplaatsen/kopieëren naar aangepaste klassen of naar een UIMap class.
– Testers kunnen scenario’s voorbereiden die gebaseerd zijn op opgeslagen objecten of door een eerste code (beschrijvende) techniek te gebruiken.
– CUIT Editor was in eerste instantie beschikbaar gemaakt in Visual Studio 2010 (feature Pack 2), wat het editing UI Map toestaat.
– Software testers kunnen elk object selecteren om zijn eigenschappen te bekijken en om zoek kenmerken en expressies aan te passen.
– Je kunt ook ook de opgenomen acties uitbreiden en de stappen bekijken. De opties zijn ook beschikbaar om de stappen te verwijderen en een grotere methode te splitsen in meerdere methoden. Echter, software testers kunnen geen nieuwe stap aan een bestaande actie toevoegen.

Windows Application automatisering testen

Als je graag wil leren over Code First Approach en Windows Application automatisering testen zonder de UI Map te gebruik raad ik aan om onze blog te refereren op Windows Application automatisering testen, dit geeft goede inzichten in het handelen en operaties uitvoeren in de Windows application bediening.

Observaties

De standaard UIMap neigt zwaar te worden als testers een nummer of een grote methode toevoegen. Om dit probleem op te lossen kunnen testers ‘non-default UIMap’ toevoegen. Echter, testers moeten zorgen voor de methodes na opname acties met de Coded UI Builder.

Los het op en voer de test uit

Nadat de ‘Test Methods’ geschreven zijn, construeer dan de oplossing om de geautomatiseerde test scenario’s onder ‘Test Explorer’ te zien.

Hoe je de test case(s) uitvoert

Selecteer de benodigde Test case(s) en klik dan op de rechtermuisknop en selecteer ‘Run Selected Tests’. Nadat de uitvoering compleet is worden alle succesvolle test cases onder de ‘Passed Tests’ categorie getoond, en gefaalde test cases staan onder de ‘Failed Tests’ categorie. De testen die niet zijn uitgevoerd blijven staan onder de ‘Not Run Tests’ categorie.
Coded UI is niet eenvoudig maar wel enorm doeltreffend. Heeft u  daarom méér uitleg over  nodig óf wilt u weten waar u Coded UI kunt toepassen? Neem dan eenvoudig contact op met Testoo! Onze mensen zijn uitstekend op de hoogte van software testen in het algemeen en coded ui specifiek en helpen u graag verder.

 
Meer weten?
 
40000Gebruikers
5Kosten per maand
100Reviews
8Beoordeling

Voordelen Coded UI

 
  • Favoriet onder “code testers”.
  • Zeer goed geïntegreerd met TFS een daardoor geschikt als end to end oplossing.
  • 1 portaal wat de uniformiteit bevorderd.
  • Mooi log programma geïntegreerd.
  • Combinatie met TFS en Visual Studio zorgen voor een versnelling van het testproces.
3824
Meer weten over Code UI?Coded UI