Cucumber

 
Kent u softwarepakket Cucumber al? Één van de opties die wij u kunnen aanbieden voor het uitvoeren van automatische softwaretests is Cucumber. Goed werkende softwareprogramma’s zijn onmisbaar voor bedrijven. Weten of die software inderdaad naar behoren functioneert, is voor een efficiënt werkklimaat heel belangrijk. Met de softwaretool Cucumber kunnen automatische tests van software worden uitgevoerd. Handig, want op deze manier kunt u fouten die in software kunnen zitten snel opsporen. Zo kunt u in uw bedrijfsvoering adequaat reageren. Cucumber is een efficiënt pakket om dergelijke zwakke plekken in software op te kunnen sporen en maakt het software testen dus een stuk eenvoudiger.

Cucumber is een softwarepakket dat andere software programma’s uitgebreid test. Software die al is opgeleverd kan daardoor gecontroleerd blijven worden. Programmeurs komen er op deze manier eenvoudig achter waar de zwakke punten van afgeleverde softwareprogramma’s zich bevinden. Denk bijvoorbeeld aan een webshop waarbij er diverse wijzigingen worden doorgevoerd. Het is bijna onmogelijk om dit iedere keer handmatig opnieuw te testen. Door duidelijke geautomatiseerde testscripts op te stellen kunt u toch blijven monitoren of alles nog werkt zoals het zou moeten werken. De taal die gebruikt wordt voor Cucumber is Ruby, maar dat betekent niet dat het programma alleen voor Ruby-programma’s gebruikt kan worden. Dat maakt Cucumber breed inzetbaar en is direct dé reden waarom Testoo dit programma aanraadt voor het uitvoeren van tests. Een softwaretraject kan dan soepel en snel verlopen.

 
Meer weten?
 
Eenvoud75
Toepasbaarheid90
Kosten95
Support80

De kenmerken van Cucumber

Er zijn diverse testtechnieken om software door te lichten. Cucumber onderscheidt zich op enkele vlakken en is als volgt te kenmerken:

  • Cucumber is weliswaar geschreven in Ruby, maar de resultaten worden geschreven in Gherkin. Dat zorgt ervoor dat doorgelichte softwarepakketten in menselijke taal beschreven worden. Het resultaat? De testuitslagen van Cucumber zijn niet alleen voor programmeurs leesbaar, maar ook voor andere bedrijfslagen.
  • Cucumber is beschikbaar voor het testen van programma’s in verschillende talen, waardoor het programma internationaal en op diverse platforms inzetbaar is.
  • Cucumber is goed te combineren met andere softwarepakketten, wat het programma multi-inzetbaar maakt.

Door deze kenmerken kunnen de behaviour driven development-stijl tests relatief eenvoudig uitgevoerd worden.

Testoo goes Cucumber

Wij kunnen u adviseren over het gebruiken van softwaretests. Goede software die zonder fouten ingezet kan worden is voor een gezond bedrijf van levensbelang. Testoo informeert u met plezier over diverse geautomatiseerde softwaretools, waaronder Cucumber. Met zo’n programma kunt u nagaan of de stappen en processen in een ander softwarepakket correct uitgevoerd worden. Cucumber is daarvoor uitermate geschikt, omdat de resultaten snel en goed te interpreteren zijn, waardoor u een softwareprogramma veilig kunt blijven gebruiken of zodanig kunt aanpassen dat u er de beste resultaten mee verkrijgt.

Wilt u meer weten over de werking van softwaretool Cucumber voor uw onderneming? Wij vertellen u graag meer over de meest efficiënte geautomatiseerde testtechnieken! Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
3000Gebruikers
1Kosten per maand
54Reviews
9Beoordeling

De voordelen van Cucumber

 
Cucumber wordt in Nederland met name erg veel in de financiële sector gebruikt. Ook zijn er veel combinaties met bijvoorbeeld Gherkin en Selenium. Onderstaande nogmaals de belangrijkste voordelen op een rijtje.
 
  • Cucumber is goed te combineren met andere softwarepakketten, wat het programma multi-inzetbaar maakt.
  • Cucumber is beschikbaar voor het testen van programma’s in verschillende talen, waardoor het programma internationaal en op diverse platforms inzetbaar is.
  • Continue testen is een handige feature.
  • Breed geaccepteerd product en daardoor relatief veel kennis in de markt aanwezig.
  • Basis versie is gratis ( Er komt een pro versie op de markt ).
3440
 
Rechtstreeks naar de website van Cucumber?Cucumber.io