Software tester

 
Testmanager, testcoördinator, testleider, testanalist, testontwerper, testadministrator… Zowat 30% van alle inspanningen die bij de bouw van een informatiesysteem komen kijken, zijn in handen van een software tester.

 

Waanzin of noodzaak? Wij kiezen voor het tweede en leggen u hieronder uit wat onze software testers voor u kunnen betekenen.

 
Meer weten?
Testoo Expertise100
TESTOO Test NIVEAU90
Beschikbaarheid ( binnen nu en een maand )95
Support100

Waarom een software tester inhuren?

Aan het einde van vakkundig uitgevoerde software testen werken uw scripts optimaal: ze zijn zo foutloos als ook maar mogelijk is. Deze ingreep betekent natuurlijk een enorme verbetering van uw software systeem, eentje die op vele (bedrijfs-)domeinen een gunstige impact kan hebben. Een van die domeinen is ongetwijfeld het financiële. Hier creëert u immers een structurele drukking van uw werkkosten, een verhoogde instroom van klanten, een verhoogde omzet en groeiende winstmarges. Tevens verhoogt u aanzienlijk uw efficiëntie en effectiviteit. Met andere woorden: uw onderneming rendeert beter nadat de software tester is langs geweest. Zijn positieve bijdrage is bovendien niet louter projectmatig, maar vooral ook structureel.

De ‘agile’ software tester

Daarnaast bewijst uw bezoek aan deze pagina dat u onderkent hoe complex goede software kan zijn. De weg ernaartoe verloopt per definitie via software testers en niet iedereen kan zomaar een testscript verbeteren. Om die verwachting in te lossen onderschrijven al onze software testers bijvoorbeeld minstens twee voorname standaarden in het vakgebied. De eerste daarvan is het Agile Manifest, een reeks voorschriften waaraan heldere of ‘lenige’ programmatuur moet voldoen.
De software tester weet immers als geen ander dat foutloze software helaas niet van deze wereld is. Desalniettemin kunnen agile gecertificeerde software testers wel die graad van agile programmatuur bereiken die risico’s maximaal indijkt. Om dit resultaat te bereiken respecteren ze een aantal kernwaarden zoals klantvriendelijkheid via voortdurende levering van waardevolle software, of de bereidheid om altijd nieuwe requirements te verwelkomen, ook in latere fases van de ontwikkeling. Agile testers reiken ook regelmatig updates aan en gaan uit van een nauwe, dagelijkse samenwerking met de klant. Ze streven naar technische excellentie, good design en best architecture. Zo maximaliseren ook onze software testers het rendement van uw software systeem en minimaliseren ze uw werklast.

De ISQTB software tester

Agile programmatuur is zo de sleutel tot het grotere doel van de software tester: het afleveren van een acceptabel testscript, dat voldoet aan de strengste, internationale gebruiksnormen. Naast agile gecertificeerd zijn onze software testers daarom ook ISTQB (of TMap) gecertificeerd. Dat betekent dat zij de nodige specialisatiecursussen doorliepen en voldoen aan alle criteria qua beroepservaring: het zijn erkende software testers.
De aandachtspunten van ISTQB staan neergeschreven in de ISO 9126 standaard. Volgens deze standaard is een acceptabel programma onder andere effectief (het doet wat het moet), efficiënt (het doet wat het moet met zo weinig mogelijk middelen), betrouwbaar (in moeilijke omstandigheden), gebruiksvriendelijk, flexibel qua programmatuur- en omgevingsadaptatie, veilig en (eenvoudig) beheerbaar. Dit zijn ook de richtlijnen die onze software testers volgen tijdens het testen van uw scripts.

Wat u kunt verwachten van onze software testers?

Onze software testers staan u bij van begin tot eind. Samen met u bepalen ze de juiste testbasis en tests voor uw onderneming. Uw dagdagelijkse werkproblemen staan volop centraal en worden naadloos verwerkt in een aanpak op uw maat. De kennis die wordt opgedaan tijdens het testproces wordt keurig gebundeld in een volledig testverslag. Zo kunt u tests altijd hergebruiken en zult u ook nooit dubbel testen. Onze aanpak bij dit alles is oplossingsgericht: probleemmeldingen worden dus meteen ook vergezeld van hun best mogelijke oplossingen.
Verder geven onze verslagen u natuurlijk ook gewoon een compleet zicht op welke tests hoe en waarom werden uitgevoerd, en op wat de resultaten daarvan waren. Ook de uitvoeringsbewijzen en een systeemdemonstratie worden opgenomen. Tot slot worden verslag en noodzakelijke documenten voorzien van een vrijgave-advies, waarin ook implementatierisico’s worden opgesomd. Daarenboven worden al uw testen geborgd. Zo blijven ze altijd bruikbaar als maatstaf, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe tests moeten gebeuren naar aanleiding van wijzigingen in de software.

Heeft u nog vragen? Wij adviseren u graag verder. Neem direct contact met ons op.

Bekijk de software tester producten in de webshop!Naar de testshop